KinderYoga bij Karin
Een ontdekkingsreis naar jezelf

Plezier en Ontspanning met kinderyoga

Een ontdekkingsreis naar jezelf  

Kinderyoga is 'het avontuur' om jezelf te ontdekken. Het geeft kracht en vertrouwen en is heel leuk om te doen.

De kinderyogalessen brengen op een speelse manier de kinderen tot plezier en ontspanning. De balans vinden tussen lichaam en geest. Dit gebeurt met ademoefeningen, beweging, yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, mandala's tekenen, muziek en stilte oefeningen. Ook de fantasie en visualisatie komen aan bod. De les sluit aan bij de belevingswereld van het kind. Bij de kleuteryoga is er vaak een themales. De grotere kinderen kunnen al meer krachtoefeningen doen. Dit wordt per kind bekeken en aangepast aan zijn/ haar niveau. Soms doe je een aantal oefeningen of houdingen alleen, andere oefeningen zijn samenwerkingsoefeningen en bevorderen de saamhorigheid en het Plezier 

Ook leer je tijdens de kinderyogalessen stil te zijn en stilte te ervaren. In het begin is dat nog lastig, maar na een aantal lessen gaat het al veel beter.

Belangrijk bij kinderyoga is dat het niet draait om prestatie, maar om een plezierige beleving. Ieder kind kan meedoen op zijn/haar kunnen. Door regelmatig kinderyoga te beoefenen word je sterk en soepel, kun je je beter concentreren, leer je te ontspannen. Kinderyoga is rust in je hoofd en sterk in je lijf. Een aangesloten reeks van 10/15 weken heeft daarbij de voorkeur.

De lessen bestaan uit  verschillende yogahoudingen, zowel staand, liggend als zittend. De les heeft een logische opbouw en sluit af met een eindontspanning.


Doe wat je kunt en doe het met plezier!


En als dat soms moeilijk is bied ik ook ondersteuning met COACHEE! 

Soms loopt een kind vast of zijn er lastige dingen waar het kind moeite mee heeft. Met COACHEE kun je het kind verder helpen. Dit gaat met een spel, door de kaartjes te draaien en vragen te stellen komt het kind vaak zelf tot de kern en kan van hieruit samen met de coach en/of ouders komen tot vooruitgang. Het spel is heel uitnodigend voor kinderen en kan overal worden ingezet.


                                        Voel je vrij, voel je blij!